dijous, 8 de maig del 2014

La temporada de desglaç a l'Àrtic s'allarga cinc dies cada dècada.

Avui dia, els principals problemes mediambientals són causats per l'efecte hivernacle. L'ús de combustibles fòssils, els incendis forestals, la incrementació de residus, l'ús de biomassa com el combustible, etc., produeixen un abocament intens i continu de CO2. Com a resultat d'això, la concentració de CO2 en l'atmosfera està augmentant. D'altre banda, el CO2, juntament amb altres gasos, com els CFC, el metà, el NO2 i l'ozó, absorbeixen la radiació infraroja emesa per la Terra (efecte hivernacle), cosa que en retarda el refredament. Això produeix un augment progressiu de la temperatura mitjana de l'atmosfera, que rep el nom d'escalfament global.

Les radiacions infraroges també són captades pel mar, fet que suposa, juntament amb l'augment de la temperatura mitjana de l'atmosfera, l'increment de la velocitat del desglaç dels pols.

Un nou estudi de la NASA i el Centre Nacional de Dades de gel i neu (NSIDC) confirma que la temporada del desglaç del Àrtic s'ha allargat en una mitjana de cinc dies per dècada entre el 1979 i 2013. A més, això suposa que l'oceà absorbeixi suficient radiació solar com perquè en alguns llocs es fonguin fins a 1,20 metres de gruix de la capa de l'Àrtic.

Recentment, s'ha format un iceberg de la mida de Menorca a l'Antàrtica, anomenat B31. La comunitat científica, no està preocupa per la zona on es troba, ja que es una zona de poc transit humà. El que de veritat els preocupa, apart de la mida del B31, és que la glacera s'ha format en un lloc molt poc usual, a causa del ràpid desglaç dels pols.


Las conseqüències d'aquest fet poden arribar a ser alarmants, la comunitat científica confirma que els pols s'estan fonent molt de pressa i si continua així, podria provocar un augment considerable del nivell del mar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada