dimecres, 14 de maig del 2014

Un futur amb més dies de ploure durant l’any en certes regions del món


Segons un estudi fet en l’Institut Scripps d’Oceanografia a la Universitat de California, en Estats Units, s’ha obtingut el resultat següent:

En certes regions del nostre planeta, s’hi apreciarà més dies de sequera.

A partir de finals del segle XXI, s’ha observat que s’incrementarà en uns trenta dies més de sequera o d’absència de precipitacions.
Lògicament podem esbrinar les terribles conseqüències que ens pot aportar l’augment de la sequera del nostre planeta. Una de les principals conseqüències serà l’augment de la temperatura, ja que si hi ha més dies se sequera les temperatures seran més elevades, danyant els ecosistemes més humits. Per tant ens hauríem de demanar perquè es produeixen aquests canvis climàtics del planeta Terra, clarament una de les principals conseqüències de la disminució de pluges i en conseqüència l’augment de la temperatura de l’ecosistema és el canvi climàtic produït pel “calentament global”.
Per això la següent pregunta ha de ser, a quines causes s’atribueixen el “calentament global”? i la única resposta correcta és degut a les activitats humanes, ja sigui per la utilització de combustibles fòssils, la producció de gasos que danyin a l’atmosfera...
És a dir, hauríem de ser capaços de fer-nos una autocrítica com a persones ja que penso que igual que els nostres avantpassats ens van intentar deixar un món amb els millors recursos naturals i paisatgístics, nosaltres hauríem de voler el mateix per les generacions futures, ja que seria totalment injust que per culpa de nosaltres les generacions futures no pugessin viure amb les millor condicions possibles.
A més, la culpa d’aquestes previsions són únicament nostres, és a dir hem d’intentar reduir les causes que el produeixen, hem d’utilitzar més el transport públic, o la bicicleta, cuidar els residus que produïm, reciclar, i moltes més coses, però sobre tot utilitzar recursos naturals renovables.     
El nostre planeta no és un recurs inesgotable, i per tant l’hem de cuidar, a més de pensar amb les nostres conseqüències positives, si comença a ploure menys els aqüífers es poden secar i per tant tenir aigua potable més limitada.
En definitiva la sequera pot ser un problema greu, però nosaltres en tenim la solució, nosaltres hem de contribuir en la millora del planeta i en el calentament global, ja que es poden produir problemes molt adversos per l’espècie humana  i també per altres espècies. Per tant cuidem el nostre planeta utilitzem recursos renovables i contribuïm a que no augmenti el calentament global, els desgel i la disminució de les pluges.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada