dimarts, 4 de maig de 2010

Guacamayo

Guacamai és el nom comú de cadascun dels membres d'un grup d'ocells de colors vius, cua llarga i bec gran i fort, pertanyents a la família del lloro, que viuen en el tròpic americà.

La seva mida és molt variable. L'
Anodorhynchus hyacinthinus de Argentina, Bolívia i Uruguai, que fa 1 m, és el guacamai més gran del món; la seva longitud és més de tres vegades superior a la del més petit dels guacamais, el Diopsittaca nobilis, un au de 30 cm, natural del nord-est de Sud-amèrica.

Tot i que se n'han documentat 23 espècies, en l'actualitat només en queden 17 a causa de la continua explotació forestal i la seva captura per al comerç il·legal, i algunes d'aquestes estan també amenaçades, en especial el guacamai de Spix (Cyanopsitta spixii), que abans vivia a l'interior del Brasil però que avui està possiblement extint en estat salvatge, segons BirdLife International. En captivitat, però, en neixen nous individus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada